marți, 21 decembrie 2010

Eternul feminin

Femeia fie ea inalta sau miniona , blonda sau bruneta a fost mereu etichetata ca fiind "sexul frumos , sexul slab" . Ca  e sexul frumos , nimic de comentat , nici eu si nici voi ( desi momentan nu exista nici un voi real , vorbesc singura si ma simt bine :) ) ca mare dreptate a avut cine a zis "nu exista femei urate, ci doar barbati nu destul de beti ". Da, s-a demonstrat stiinfic ca un om ametit de aburii alcolului vede interlocutorul mult mai frumos decat il va vedea dimineata la trezirea si din somn si din betie . Dar oricum " in vino veritas" deci am ajuns de unde am plecat , femeia e frumoasa .

Ca e etichetata " sexul slab"  , asta e problema mea de azi .Accept argumentele de genul  :are mai putine kg , e si normal e si mai scunda , are mai putina forta fizica in general , logic e mai delicata si se ocupa cu lucruri mai delicate . Cam atat ar fi pentru a sustine ideea de sex slab, caci  intarjire, incapatanarea, rabdarea si puterea de a merge pana in panzele albe pentru cei iubiti, putere de a rezista vicisitudinilor vietii  de care da dovada, rar un barbat  sa o poata egala.
Si totusi de ce e numita sex slab cugetam eu azi pe o banca la soare , nu, nu m-a batut soarele in cap :)

Ei si  revelatia: nu ea a slaba, ci doar barbatul e foarte slab dar pentru a nu-si strica imaginea de sef de trib i-a atribuit ei acest califcativ.

El este slab de la inceput vietii ,de cand se agata pentru primii pasi de fusta mamei, de cand fuge la ea pentru pupicul ca sa treaca rana, cand se teme de injectii si picatura de sange.
 Si pentru ca astea au devenit deja clisee si pentru ca soarele era prea puternic poate...am reusit sa mai vad o latura a slabiciunii barbatilor puse in carca femeilor, este legat de religie ,oricare ar fi ea

Este vorba de comportamentul ,conduita si tinuta impuse femeii de religie , locul femeii in religie ,participarea la viata religioasa sau practicarea religiei de catre femeie.
A fost numita "ispita" de niste "minti luminate" si a trebuit sa-si duca eticheta peste timp. Cum mereu strugurii de departe vor fi acrii pentru vulpe la fel si femeia va fi considerata ispita doar pentru ca prin simpla sa prezenta reuseste sa arunce un barbat in visare , desi ea nici macar nu i-a observat prezenta. Ea va fi vinovata pentru slabiciunea lui ,lucru sustinut din plin de religie .

Si pentru ca religia a ajuns unealta in mana barbatilor , nu barbatul trebuie sa isi trateze slabiciunea la vedera unei femei ci femeia trebuie sa il ocoleasca in speranta asa nu se va face simtita slabiciunea lui.
Si lucrurile nu s-au oprit aici, logic, femeii i sa gasit locul in lacasul de cult si in viata , mereu in spatele barbatului, la alt etaj, la alta masa , in alta camera , pe jos , sa nu cumva sa o observe sa nu cumva sa ii stea in drum , sa nu-i iasa in cale.

 Si cum nici asta nu a fost de ajuns  si poate pentru ca nu putea umbla mereu manjita cu cenusa si in sac , i-au botit hainele , i-au impus sa isi acopere tot corpul , sa-si  taraie hainele pe jos ,atat de lungi sa fie sa nu se observe centimentru  de corp, sa isi acopere fata, capul ,mainile , sa nu se vada un fir de par,sa poarte haine zalude, fara forma ,sa fie o umbra daca se poate... si  multe altele.dar  nu mi-am propus nu intarat masele pentru protestul feminist .

Dupa ce au legat femeia de maini si de picioare , au botit-o in fel si chip ,au fost barbatii multumiti,au fost mai puternici, mai greu de aruncat  din reverie , s-a schimbat ceva  ? NU !
Barbatul a continuat sa tremure si sa se inmoaie spre lesin  cu puternice nuante stravezii la vedearea unei umbre feminine,  dar tot se ambitionea sa numeasca femeia sexul slab.
Ei ,de asta radeau curcile azi :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu